Wrijven, friemelen, frunniken, “dansen”. Ja hoor, daar ga ik weer!!

Waarom? Geen idee, maar ze zijn er weer. Het oude liedje. Ik heb ze nu ook ineens overdag, zo raar. Dat is me nog nooit gebeurd. “Vroeger” had ik ze altijd in de ochtenduren. Dat was voor mij makkelijk, want dan wist ik dat ik niks hoefde te plannen. Die dag was gewoon een verloren dag. Nu komen ze zomaar ineens aan het eind van de middag of zo. Mijn aanvallen zijn dus partieel complex. Wat inhoudt in mijn geval dat ik of ga wrijven met mijn handen langs mijn benen of friemelen en frunniken aan mijn kleding of haren. En wiebelen, wat mijn zoon en man dan dansen noemen, aangezien ik dat blijkbaar erg ritmisch doe. Leuk allemaal, maar ik weet dus van niks.

Hoe het nu komt, weten we niet en voor mijn neuroloog is het ook een raadsel. Ik heb ze nu ook langer, althans de aanvallen houden langer aan. Dit betekent dat ik iedere keer een soort van status heb en dit is ontzettend slecht voor mijn hersenen. Nu worden dus mijn medicijnen verhoogd en ik krijg er een medicijn bij. Voorlopig wordt het dus ook weer fietsen, want autorijden is natuurlijk gevaarlijk. Dit deed ik ook al niet meer hoor. Ik vertrouwde mezelf al niet meer. Je moet er toch niet aan denken dat je een ongeluk veroorzaakt, omdat ik zonodig die auto in wil terwijl dat echt onverantwoord is. Er zit wel een patroon in, want de aanvallen hebben te maken met mijn hormonale cyclus. Ik moet alleen dat patroon nog noteren om daar een beter overzicht van te krijgen. Wat mij wel tegenstaat is het afhankelijk zijn. Ik vind het echt ontzettend rot om aan mensen hulp te vragen. Dat zal ik nu toch weer af en toe moeten, helaas. Ik zal eerst maar eens kijken hoe het gaat met de medicatie, drie weken op proef. Wie weet, is het na de verhoging wel weer over??? Wie zal het zeggen, mijn hersenen weten blijkbaar het antwoord, maar die zwijgen. Tja, dan wel, gek word ik er af en toe van, maar nu houden ze stil! Zul je net zien….

Groetjes Bianca.

Auteur: epilepsie.blog

Ik ben Bianca, heb een mooi gezin en heb epilepsie. De ziekte heeft een grote invloed op ons leven. Toch probeer ik mijn leven zo “normaal” mogelijk te leiden. Ik kan niet werken door de gevolgen van deze ziekte, maar houd me bezig met mijn gezin en mijn dieren. Ik ben gek op paarden en rijd daarom paard. Van onze honden geniet ik volop, daar heb ik heel veel geluk mee. Wanneer ik moe ben rusten ze lekker met me mee uit! Top toch? Mijn man is de beste man die je je maar kan voorstellen: daar kan ik altijd op vertrouwen. Bij aanvallen, moeheid, bijwerkingen, neerslachtigheid, medicijnenwissel, noem het maar op, hij is er altijd voor me. Zelfs tijdens onze onenigheden, dan zet hij zijn gevoelens opzij en vangt mij toch op. Dat is knap, ik weet niet of ik dat zou kunnen. Toch mis ik mijn sociale leven ontzettend. Doordat ik zo vroeg in mijn leven mijn baan ben kwijtgeraakt door deze ziekte loop je een hoop mis. Het beperkt je. Ik wil zo graag weer uit dat isolement, maar weet niet zo goed hoe. Mijn zoon woont al enkele jaren niet meer thuis. Hij woont en werkt in Amsterdam. Is daar gelukkig met zijn vriendin, maar ik had ze het liefst vlakbij gehad. Daar ben ik tenslotte moeder voor ☺️. Nu kan ik niet even vlug naar ze toe. Ik heb ook een hoop vrienden, maar zij werken. Logisch. Ik zou mijn dagen graag anders zien. Dat komt wel, ik weet het zeker.......🙂

2 gedachten over “Wrijven, friemelen, frunniken, “dansen”. Ja hoor, daar ga ik weer!!”

 1. hoi Bianca,
  Nou nou het gaat niet echt lekker met je lees ik .
  Hopelijk is er medicatie waardoor het leven weer wat leuker word.
  heel veel sterkte met alles !! liefs maya XX

  Like

  1. Hoi Maya, komt vast wel weer goed hoor. Even een tegenslag. Medicatie is wat omhoog nu, dat is even wennen. Lief dat je een berichtje hebt achtergelaten, dankjewel daarvoor. xx en hartelijke groetjes, Bianca.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: